Тониране на авто стъкло

тониране на авто стъкло

Ограничения при тониране на авто стъкло

Според законодателството тонирането на стъкло има редица ограничения. Причината за това са честите извънредни ситуации поради факта, че той е много затъмнен. А способността на властите да заловят нарушителя е значително намалена. Оцветяването обаче е необходимо в малки количества. Тъй като тонираното стъкло предотвратява проникването на UV лъчи в интериора на автомобила. И предпазва очите на водачите от слънчеви отблясъци. След затягане на закона, шофьорите започнаха да прибягват до по-малко интензивни нови видове нанасяне на тонове. Тониране на авто стъкло.

Тониране на авто стъкло

Тониране на филма.
Този метод се счита за най-популярен поради своята евтиност и простата. Филмът се нанася върху стъклото доста лесно. Което ви позволява да го направите сами, основното е стриктно да следвате инструкциите. Много собственици на автомобили предпочитат атермални филми, които нямат интензивен цвят или дори са прозрачни. Това не им пречи да абсорбират до 60% от ултравиолетовите лъчи. Благодарение на такъв филм се поддържа приемлив климат в кабината, където няма климатик. Освен това прави стъклото по-трайно, което служи като вид защитен механизъм за водача и пътниците. Тъй като при силен удар от счупеното стъкло фрагментите не летят в различни посоки, а се задържат на повърхността на филма. Практичността е друго предимство, ако е необходимо, тя може лесно да бъде премахната и заменена с нова. Метализираният филм се нарича още фолио и има подчертан огледален ефект. Фолиото в прозрачния полиестер отразява добре инфрачервените и ултравиолетовите вълни. И перфектно предпазва интериора на автомобила от прегряване, а тапицерията от избледняване. Тониране на авто стъкло.

Електрическо тонизиране

Електрическо тонизиране.
Този метод е много скъп, тъй като изисква пълна подмяна на всички стъкла с прозорци с двоен стъклопакет. Вътре в които има специален полимер. Когато към него се приложи електрически ток, той се превръща от прозрачен в тъмен за 60 секунди и обратно, когато захранването е изключено. Автомобилът може да се оцвети с натискане на бутон. Полимерът обаче не е в състояние да предпази интериора от ултравиолетовите лъчи, така че не може да се избегне допълнително залепване на защитния филм.

Оцветяване на стъклата

Оцветяване. Този метод включва подмяна на обикновено стъкло с цветно стъкло. Върху което се нанася тънък слой метал с помощта на плазмено пръскане във вакуумна камера. Този процес е доста сложен и се извършва в завода. Обикновено оттенъкът има син или светло зелен оттенък и потъмнява не повече от 25%, което го прави практически невидим. С течение на времето той не избледнява и не се износва под въздействието на препарати. Този метод е доста скъп и освен това има сериозен недостатък. Невъзможно е да се премахне или промени прозрачността на такова оцветяване. Това ще изисква подмяна на стъклото. Някои автомобилни производители първоначално оборудват автомобилите с такива очила. И все пак е необходимо затъмняване на автоматично стъкло, особено на предното стъкло. Тъй като на първо място е да се предпазят очите на водача от заслепяващи фарове, отблясъци и слънчева светлина.