Съвети за пътуване през лятото

съвети за пътуване през лятото

Успешното пътуване с кола

Успешното пътуване с кола ще остане с вас за цял живот. Колата ще ви позволи да видите не само големи туристически градове, но и малки уютни села. Да се присъедините към непознати места и природни забележителности. Колата дава свобода на движение и значително спестява бюджета ви, ако сте повече от 2 души. Пътуването с градски транспорт в развитите страни не е евтино и се оказва много по-бавно пътуването с него. Съвети за пътуване през лятото.Къде да отидеш, и какъв бюджет да вложиш – всичко зависи само от теб. Повечето автомобилни пътешественици избират маршрута въз основа на прогнозния бюджет за пътуване и свободното време. В идеалния случай трябва да направите груб план на пътуването си. По-добре е да планирате повече, но имайте предвид, че това е само план и не се разстройвайте, ако нещо се обърка.

Съвети за пътуване през лятото

Google Maps
Всички започват някъде – вие също започвате. Въведете началната и крайната точки, изчислете приблизителната дължина на пътя. Персонализирайте го и вижте различните маршрути и приблизителната продължителност на всеки от тях. Тук можете също да видите дали може да сте само на няколко часа от място. Което първоначално не сте възнамерявали, но бихте искали да посетите. Уверете се, че основният маршрут от точка А до точка Б е асфалтиран, но не е планиран до километър. Оставете място за неочаквани обрати, спонтанни решения и креативното „Чудя се какво имаме тук?“

С кой автомобил да пътувате

Коя кола да вземете зависи от дестинацията и вида на пътуването. Както и от броя на хората. Помислете дали имате нужда от задвижване на четирите колела и висок просвет, или може би кабриолетът е по-добър. Съвети за пътуване през лятото. Резервирайте колата си предварително, изберете неограничен пробег (ако не знаете колко дълго ще бъде пътуването) и купете застраховка! Ако пътуването ще бъде дълго, няколко месеца или повече, може би си струва да помислите за закупуване на употребявана кола. Която да продадете в края. Не забравяйте да проверите състоянието и, преди да получите и подпишете договора. Последното нещо, от което се нуждаете, е разбивка на открито! Малко неща са толкова тясно свързани като музиката и дългото пътуване. Има много време напред, така че запишете няколко различни плейлиста на вашия смартфон (и не забравяйте USB кабела). Местното радио също си струва да се провери. Това е чудесна възможност да слушате музика, която никога няма да чуете у дома. Музиката трябва да е много зареждаща, дългото шофиране е изтощително.

С кой автомобил да пътувате

Roadtrippers и Via Michelin. Разгледайте отличните уебсайтове Roadtrippers и Via Michelin . Roadtrippers са най-добри за САЩ и Via Michelin за Европа. Това са сайтове за планиране на маршрути, които ви помагат да намерите всичко. От странни крайпътни атракции до квартири. Покривайки целия свят, той включва милиони най-интересни места и атракции. Също така не трябва да се отказвате от използването на национални туристически обекти на страни. Като например посещение на Норвегия, туризъм в Германия и т.н. Много национални туристически обекти на европейските страни са преведени на български език. Шофирането по магистралата, разбира се, е удобно и бързо, но има голяма възможност да пропуснете много. Ако времето и теренът позволяват, вземете по-малко популярните пътища. Ще видите още толкова много, ще се срещнете с местните и ще извървите пътека, която малцина са извървявали. Съвети по темата: отбийте се! Виждате ли указател за призрачен град или странна туристическа атракция? Следвай го! Това е вашият шанс. Първото правило за спонтанност в автопътуването. Съвети за пътуване през лятото.

Опитайте местната храна

Опитайте местната храна, дори ако нямате представа от какво е направена. В крайна сметка може да нямате възможност да опитате отново. Посещението на местни супермаркети ще помогне не само да спестите от храна, но и да видите какво продават там и колко. Не ходите всеки ден в ресторанти у дома. Съвети за пътуване през лятото. Същото важи и за жилищата. Перспективата за отсядане в лъскав нов курорт привлича, но защо да не се даде шанс на уникален мини хотел със закуска или онзи евтин мотел край пътя? Или може би трябва да резервирате апартамент при местните туроператори. Ако не можете да намерите хотел, използвайте функцията в нашето приложение от телефона и намерете стаи наблизо за тази вечер. Кой знае кога ще можете да ядете отново? Вземете със себе си хладилна чанта и се запасете с напитки и леки закуски, в случай че огладнеете или в случай, че се загубите малко.

На къмпинг с колата

Къмпинг дори в колата.
В зависимост от вашия бюджет и превозно средство, може да помислите за къмпинг вместо хотел или мотел. Това е чудесен евтин и лесен начин да се запознаете с нови хора. Ако имате голяма кола или микробус, ще ви бъде позволено да спите в някои къмпинги, кемпери и някои бензиностанции и магазини. В някои страни не е забранено безплатно поставяне на палатка за една нощ в природните резервати. На брега на Италия, Хърватия, Испания този номер няма да работи. Къмпингът в курортните зони може да струва не по-малко от скромните апартаменти. Единственото им предимство ще бъде разположението им на самия бряг и наличието на басейн на територията. Много е удобно да пътувате с кола със семейството си. В този случай всички ежедневни проблеми вече са разрешени в рамките на малък семеен екип. Но пътуването с приятели е съвсем различно събитие, изпълнено с клопки. Съвети за пътуване през лятото.

Пътуване с автомобил и препятствия

Пътуванията могат да свържат или разрушат приятелствата. Съдружниците в приключенията могат да ви развеселят страхотно, но представете си, че сте останали с тях в колата за 6 часа. Когато GPS откаже да работи и те не могат да прочетат картата. Ако тази перспектива не ви притеснява, помислете за вкусовете. Те също се интересуват от местната история, като вас или повече – търсят най-близкия бар? Уверете се, че сте намерили сродна душа в спътника си, че имате общ темперамент. И че той може да прави добре това, което изобщо не можете (например, четете карти или говорите на местния език). И че този човек ви понася перфектно във всяко настроение. Купете GPS= Не го наемайте. Ежедневните такси скоро ще станат твърде високи, много по-високи. Отколкото би струвало закупуването на навигатор и използването му отново и отново у дома и в чужбина. Навигационният софтуер може да бъде изтеглен на вашия смартфон. В Европа хвалят TomTom или iGo . Естествено, трябва да заредите локални карти в навигатора, първоначално те не са там.