Система за паркиране

Автоматичната система за паркиране

Жителите на мегаполисите често трябва да паркират. Колата си по няколко пъти на ден в тесни пространства. Решението е просто – купете автоматично паркиране. Автоматизирането на тази операция спасява водача от излишни притеснения и елиминира риска от увреждане на тялото по небрежност. Как работи системата за автоматично паркиране и доколко ефективна е тази статия? Принципът на автоматичната система за паркиране. Система за паркиране. Според статистиката на застрахователните компании и надзора на майсторите за ремонт на автомобили. Небрежното паркиране е доста често срещана причина за леки и средни щети на автомобил.

Система за паркиране

Главно засегнатите детайли при паркиране. Задна и предна броня, врати и огледала. Потребителското търсене стимулира производителите да прилагат широко системите за паркиране. На автомобили в новите серийни модели. Това не е маркетингов трик на автомобилните производители, а иновация. Която е полезна в много отношения, водеща до намаляване на инцидентите по пътищата. В допълнение, позволяваща да се увеличи плътността на запълване на паркинги в условия на общ градски недостиг на места за паркиране. Система за паркиране.

Устройство за автоматична система

Устройство за автоматична система за паркиране на автомобили. Устройствата за автопилот на автомобили, които се разработват активно в момента, работят на подобни принципи. Отделните компоненти на автоматичното паркиране могат да се различават при различните производители. Набор от ултразвукови сензори, които сканират околното пространство.
Електронен блок за обработка и контрол на информацията. Изпълнителни устройства, действащи върху блокове на превозни средства. Средства за двупосочна комуникация с водача. Допълнение, същите системи за засичане на препятствия се използват, за да се избегнат сблъсъци при шофиране и маневриране в тесни условия на гъсто градско развитие.

Паркиране на автомобил

По команда „Паркиране“, бордовият компютър, с помощта на електромеханични задвижвания, управлява отделни автомобилни единици. Двигател – старт / стоп, газ. Кормилно управление – маневрираща траектория. Превключване на предавките – посока на движение.
спирачки – спирайте пред препятствие, ръчна спирачка. Също така, в точното време, съответната светлинна аларма се включва. Ако е необходимо, за да се намалят страничните размери, външните огледала за обратно виждане се сгъват.
За перпендикулярно паркиране е достатъчен с 80 см повече от общия размер на автомобила. За паралелно паркиране – един метър. Освен това системата за паркиране на автомобили ще помогне и при напускане на пролуката между съседните автомобили, чиято дължина е само 70 см по-голяма от размера на самата кола.

Системата за паралелно паркиране

Системата за паралелно паркиране има уменията, които могат да направят само истинските помощници при шофиране. Незабавно определя дали има достатъчно място за настаняване на машината. Компютърът изисква минимум свободно пространство, което е извън обсега на повечето обикновени драйвери. Щетите по небрежност са изключени. В допълнение, същите системи за засичане на препятствия се използват. За да се избегнат сблъсъци при шофиране и маневриране в тесни условия на гъсто градско развитие. Водачът може да използва напълно автоматичен режим на паркиране или да поеме контрола върху някои от функциите. В същото време системата контролира траекторията на движение, разстоянието до препятствията и дава информация на дисплея, дублирайки се с гласови съобщения. Много е удобно да използвате тази възможност за обучение. Това помага на начинаещите шофьори да се научат как да избират оптималната последователност от действия и се застраховат срещу извършването на грешни маневри и сблъсъци.

Автоматична система за паркиране

Автоматична система за паркиране SPAS. Smart Parking Assist System (SPAS) е интелигентна автоматична система за паркиране от KIA на Sorento Prime , Optima , Sportage и други модели. Ще ви помогне да намерите място за паркиране самостоятелно ще избере оптималната траектория. Паркирайте колата внимателно. Когато се движи, SPAS сканира околното пространство с радари. Изградени по периметъра на тялото, определяйки местоположението на всички видове препятствия. Когато скоростта падне под 20 км / ч, се активира режимът за търсене на свободно място за паркиране, показващ схематично ситуацията на монитора.