Ремонт на автомобила

ремонт на автомобила

Ремонт на автомобила в автосервиз

Случи се така, че купето на 90% от автомобилите е направено от желязо. Ако четете тази статия, то със сигурност тялото на колата ви не е направено от въглерод или алуминий. Именно желязото е податливо на появата на ръжда и се нарича бъгове в широк кръг автомобилисти. Първоначално производителят нанася слой боя върху автомобила, който включва антикорозионно съединение. Това помага да се „удължи живота“ на каросерията на автомобила. Ремонт на автомобила. С течение на времето обаче дебелината на слоя под въздействието на малки камъчета, дълбоки драскотини или химикали, които се използват за отстраняване на лед и сняг от пътя, нарушават целостта на покритието. Появяват се микропукнатини и вдлъбнатини, където водата попада. Металът има тенденция да се окислява. Течността ускорява този процес. В резултат желязото се покрива с ръждясало покритие, неговата здравина и представителен външен вид на автомобила се губят.

Ремонт на автомобила в специализиран автосервиз

Но начини за отстраняване на тези дефекти отдавна са измислени. Остава да приложим теорията на практика. Запасяваме се с търпение, знания и необходимите инструменти. Процес на премахване. Преди да започнете работа, е необходимо да измиете автомобила, да премахнете мръсотията и праха по тялото. След това – изсушете и избършете със специална автомобилна гъба. Това е необходимо, за да се видят абсолютно всички източници на корозия по тялото. Най-популярните зони, които трябва да бъдат повредени от ръжда, са арки на колелата, первази и дъно. Също така трябва да обърнете внимание на качулката и металните части на калниците, които са в контакт с арките. Препоръчваме да подчертаете области, където откриете ръжда, като използвате миещ се маркер или лепяща лента. След това с помощта на специални инструменти се извършва работа за отстраняване на корозията. Има механични и химични методи. Но за всичко на свой ред. След това е необходимо да се обработят зоните, почистени от ръжда.

Откриване на повредата в автосервиз

Ако повредата е била дълбока, трябва да се нанесе шпакловка. Последната стъпка е боядисване на обработените зони, в съответствие с тона на автомобила. Повече за всичко. Автомивката също има своя собствена философия. За да бъде процесът възможно най-ефективен, препоръчваме да използвате автомобилна козметика, която осигурява цялостно почистване на тялото от замърсявания, не оставя ивици и има нежен ефект върху лаковото покритие. Следващата стъпка е изсушаването на каросерията на автомобила. Тази операция може да се извърши in vivo или с индустриални вентилатори. Стигаме до кулминацията. Ръждата се отстранява по два основни метода. Той е механичен и химичен. В първия случай увредената област на тялото се обезмаслява. Уайт спирит или, в краен случай, бензин ще свърши работа. Освен това, с помощта на грубо шлифовъчно колело, повърхността е защитена. Технологията на изпълнение се състои в намаляване на пясъка на шкурката, в зависимост от това как щетите изчезват.

Ремонт на автомобила с машина за пясъкоструене

Автосервизите също използват машина за пясъкоструене. Използва се въздух с високо налягане с подаване на фини пясъчни частици. Химичните методи включват използването на специални агенти, които обикновено съдържат киселина. По-долу ще разгледаме най-популярните средства за отстраняване на ръжда. Първото място по популярност се заема от домашен неутрализатор на ръжда. Когато се третира повредената зона на каросерията на автомобила с този разтвор, корозията става сива и се коагулира във вид „бучки“, които след това лесно се отстраняват с влажна кърпа и фин абразив. Втората по популярност е фосфорната киселина, която също е включена в повечето преобразуватели на ръжда. След като сте отстранили ръждата, върху работната повърхност трябва да се нанесе слой шпакловка. След изсушаване с помощта на шкурка той се обработва и изравнява до идеално равна повърхност. Автомобилната шпакловка, ако е необходимо, може да се нанесе на няколко слоя. Освен това, в зависимост от степента на увреждане на метала, могат да се използват няколко вида този материал. Последната стъпка преди изпращането на колата до бояджийския цех е нанасянето на грунд.

Избор на боя за автомобила от специалист

След това вие сами или използвате майстори и оборудване в сервиз, трябва да изберете боя, която в идеалния случай ще съответства на тона на каросерията на автомобила. След това остава малко да се направи: нанесете боя, лак и по-внимателно наблюдавайте каросерията на автомобила. Не забравяйте, че корозията е по-лесно да се предотврати, отколкото да се елиминират ефектите от ръжда върху метала. Проверявайте ежедневно каросерията на автомобила за различни видове повреди. Това може да ви спести време и пари в повечето случаи. Ако става въпрос за премахване на ръжда, следвайте процедурата, посочена в тази статия. Това ще помогне значително да удължите живота на вашия автомобил. Спестете време. Също така препоръчваме да се свържете само с доказани бензиностанции, които имат положителни отзиви, а професионализмът и опитът на майсторите е неопровержима константа.