Разреждане на акумулатора

разреждане на акумулатора

Ако батерията е изтощена

Причините за разреждането на акумулатора. Разреждане на акумулатора. Помислете за причините за разреждането на акумулатора на автомобила и мерките, които трябва да се предприемат. За да се избегне разреждането на акумулатора до критично ниво. Ако батерията е изтощена. Причини и действия. Често шофьорът на автомобил си спомня за съществуването на акумулатор под капака на своя железен кон, когато, след като завърти ключа в запалването, не чува обичайните звуци, придружаващи старта на двигателя. Дори преди 30-40 години шофьорите на моторни превозни средства, които гордо се наричаха „шофьори“, не са имали такава зависимост от неизправности на акумулатора. Тъй като в такъв случай е бил предвиден специален инструмент в конфигурацията на техните автомобили, които са получили популярно име „крив стартер“. В наше време изтощен източник на химически ток (CPS) може да се превърне в „кошмар“ за жител, който винаги бърза за някъде. Какви действия ще ви помогнат да избегнете неприятни изненади от батерията, помислете по-долу.

Разреждане на акумулатора

Защо батерията се разрежда до критично ниво и как да се избегне. Причините за разреждането на акумулатора. Всъщност разрядът е нормалният режим на работа на това устройство, което има само два режима на работа разреждане и зареждане. Проблеми възникват, ако изразходваната енергия не се попълва в достатъчен обем. Това се случва по две причини. Неизправности на електрическото оборудване, операционни грешки. Какви неизправности в електрическото оборудване могат да доведат до разреждане на батерията. Можете самостоятелно да проверите, верижни прекъсвачи, опън на ремъка на алтернатора, волтажен регулатор. Състояние на електрическото окабеляване, батерия, генератор, ток на утечка. Дефектните възли и части трябва да бъдат заменени с нови.

Ако батерията е изтощена

Ако цените времето си и искате да получите гарантиран положителен резултат, свържете се със специалист. Можете да се запишете за диагностика, като изберете най-близкия сервиз и удобно време онлайн точно на нашия уебсайт. Как да избегнем грешки при експлоатация на автомобил, които водят до разреждане на акумулатора. Когато свързвате автомобилни нагреватели, аудио или видео устройства, източници на светлина и други консуматори на енергия към бордовата мрежа. Уверете се, че генераторът има достатъчен резерв на мощност за захранване на допълнителни устройства. Причините за разреждането на акумулатора. Работейки на празен ход в задръствания за дълго време, имайте предвид, че генераторът дава пълна мощност само когато оборотите на двигателя надвишават 1500. А при празен ход батерията носи част от товара, така че е препоръчително в такива случаи да се изключи излишните потребители на енергия от бордовата мрежа.

Повърхностно замърсяване

Когато използвате превозни средства в режим на чести пътувания на къси разстояния. Батерията няма време да се презареди от генератора и изисква периодично презареждане с външно зарядно устройство. Най-честите причини за разреждането са страничните светлини, които не са изключени. Постоянно запалена лампа в багажника, неправилно свързана алармена система. Не използвайте предпазители с по-голям номинал от посочения в ръководството на автомобила. Предпазвайте клемите от окисляване със специални средства. Поддържайте HIT чист, за да избегнете саморазтоварване през проводящия слой повърхностно замърсяване. Когато инсталирате нова батерия, не забравяйте да премахнете напълно защитното пластмасово фолио. Под него се натрупват прах и мръсотия. Ако няма да използвате колата дълго време, не оставяйте батерията свързана към бордовата мрежа. За да избегнете пълно разреждане – това може да доведе до значителна загуба
на нейния капацитет поради ускорено сулфатиране на плочите. Причините за разреждането на акумулатора.