Проблеми при автомобила

Проблеми при автомобила

Електрическа система на автомобил

Правилното функциониране на автомобила е невъзможно без работеща електрическа система. Следователно си струва да знаете какви проблеми с захранването могат да възникнат и какво да правите в такава ситуация. Какво причинява проблеми със захранванито в автомобила? Преди да тръгнете на дълго пътуване с кола, трябва внимателно да проверите състоянието му. Разбира се, не всеки отказ може да се предвиди и това важи особено за електрическите системи, но си струва поне да погледнете здравето на батерията. Електрическото оборудване в колата става все по-сложно и всъщност все повече устройства се захранват от електричество. Следователно електрическите повреди могат да се разглеждат като стандарт. Докато някои неизправности само допринасят за намален комфорт при шофиране. Проблемите с акумулатора или алтернатора могат напълно да обездвижат превозното средство. Ако в момента сме далеч от дома или, още по-лошо, дори в чужбина, тогава имаме наистина сериозен проблем. Проблеми при автомобила.

Дефектен генератор на автомобил

Ролята на генератора в колата е наистина много важна. Именно този елемент е отговорен за ефективното зареждане на батерията по време на шофиране. В същото време генерира енергия за всички електронни устройства в автомобила. Ако не работи правилно, тогава няма шанс да произведете достатъчно ток. В резултат на това батерията не се зарежда и автомобилът може да бъде напълно обездвижен. Затова трябва да обърнете внимание на всякакви шумове, идващи от генератора, а индикаторът за батерията на таблото вече свети като аларма. В такава ситуация е най-добре да отидете директно при механика. Вие сами не можете да направите нищо с дефектен генератор. Обикновено генераторът спира да произвежда електричество, когато задвижващият ремъклети или се счупва. Ако фаровете изгаснат, това е знак, че има неизправност в регулатора на напрежението, който е отговорен за прехвърлянето на ток от генератора към акумулатора. Проблеми при автомобила.

Проблеми при автомобила

Без работеща батерия няма начин да се подаде достатъчно ток за захранване на запалителната и горивната система . Следователно двигателят не може да се стартира. Колата може също така внезапно да спре, ако батерията не е заредена по време на шофиране. Въпреки факта, че се зарежда, експлоатационният му живот обикновено не надвишава 5 години. Безразсъдните действия обаче могат допълнително да съкратят живота му. Следователно, не бива да стигате до ситуация, при която тя е напълно разредена, например не оставяйте фаровете включени на паркинг. Проблеми с батерията възникват и при използване на мръсни или корозирали клеми.

Проблеми със светлините

Проблемите с фаровете, които не работят, обикновено се дължат на изгоряла крушка или предпазител. Въпреки че е сравнително лесно да се замени предпазител, почти е чудо, ако крушките в по-новите модели автомобили могат да се сменят сами. Струва си да се помни, че шофирането с неправилно осветление е изпълнено с глоба, така че е по-добре да не рискувате и да отидете направо в автомобилната служба. Освен това има опасения за безопасността – липсата на светлина означава по-малка видимост, особено след залез слънце. В случай на неработещи мигачи също е лесно да се предизвика сблъсък с друго превозно средство. Неработещо осветление на таблото. Проблеми при автомобила. Това е много обезпокоителна неизправност, причинена главно от изгорял предпазител , вероятно изгоряла лампа или износени контакти в превключвателя на светлината. Трудно е да се измине голямо разстояние, когато не можете да видите скоростта или нивото на горивото в резервоара.

Прозорци и чистачки

Дефектни прозорци и чистачки. И в двата случая комфортът при шофиране е значително намален, а неработещите чистачки могат дори да намалят нивото на безопасност поради ограничената видимост. Силен дъжд с пълна липса на отстраняване на вода от прозореца ще ви принуди да спрете шофирането. При дълги пътувания следите от насекоми на предното стъкло, които не могат да бъдат премахнати поради повредени чистачки. Могат да бъдат също толкова досадни. Тези проблеми обикновено се причиняват от изгорял предпазител или от счупен двигател на чистачките (по-труден за подмяна). В случай на проблеми с повдигане и спускане на очила, често е виновен предпазителят . Ако не, тогава причината е по-скоро дефектно устройство, но за да разберете, трябва да разглобите вратата. Също така си струва да се помни, че електрическите проблеми могат да попречат на ефективната работа на климатика или да направят невъзможно слушането на радио.