Предпазване на каросерията

Защита на елементите на каросерията на автомобил

Всеки собственик на автомобил иска колата му винаги да блести с гланц като нов. Но дори и най-висококачествената боя страда от външни фактори. Постепенно губи първоначалния си блясък. Колко ефективни и разумни са методите за защита на боята по тялото от стружки и надрасквания? Как да предпазите каросерията на автомобила си от надраскване. Основните причини, причиняващи унищожаването на боядисване са. Предпазване на каросерията. Ударно-абразивно действие на частици. Пътен прах и чакъл, повдигнати от колелата отпред и насрещното движение при движение с висока скорост. Агресивно химическо действие на препаратите, поръсени по пътищата за борба с заледяване. Киселинни дъждове, птичи тор, измиване с неподходящи средства и др. Механични повреди по време на пътнотранспортни произшествия. Градушка, драскотини от клони, непрофесионално контактно измиване, изстъргване на сняг и други.

Предпазване на каросерията от надраскване

Правилно проведените превантивни мерки ще помогнат за предотвратяване на вредното въздействие на повечето от тези причини. В момента шофьорите използват доста опции за защита на елементите на каросерията на автомобила, различаващи се както по ефективност. Предпазване на каросерията. Инсталиране на дефлектора на качулката. Този прост акрилен продукт, инсталиран над решетката на радиатора, при високи скорости (повече от 70 км / ч) поема и отклонява идващия въздушен поток, отклонявайки го от капака и предното стъкло. Това премахва не само прах и насекоми, но и пясък, малки камъни и други отломки изпод колелата на други превозни средства. Трябва да се има предвид, че дефлекторът до известна степен влошава аеродинамичните характеристики – въздушната турбуленция увеличава съпротивлението. Това води до леко увеличение на разхода на гориво при ниски скорости.

Предпазване от камъни и пясък на каросерията

Стилен и красив детайл придава на автомобила по-агресивен вид, който говори за мощност и скорост. Може да се избере и инсталира подходящ дефлектор на капака.Предпазване на каросерията. Поставяне с филм. Когато използвате материал с добро качество, това е доста ефективен начин за защита срещу чипове и драскотини. Отличен избор би бил прозрачен полиуретанов филм против чакъл. Който по отношение на механичните свойства наподобява каучук по своята еластичност. Но е по-силен за счупване. Устойчиви на ниски температури, което е важно в нашия климат. Предпазва боядисването не само от камъни и пясък, но и от ултравиолетово изгаряне. Невидим над машината, не губи прозрачност с течение на времето. Предвид относително високата цена на материала, някои автомобилисти се ограничават. До защита на частите на тялото от стружки и драскотини с филм, който е изложен на най-голямо разрушително механично въздействие.

Обновява външния вид на автомобила

Броня и предна част на капака. Фарове и външни огледала. Висококачествен и правилно залепен филм против чакъл ще продължи повече от един сезон. Винилът е по-евтин, но по-тънък и по-малко плътен, помага при малки драскотини. По-често се използва за изпълнение на дизайнерски идеи, отколкото с цел защита. Нанасяне на полимеризиращи състави върху боядисване.
Има доста разновидности на такива състави с различни свойства. Най-известните са двукомпонентни на основата на полиуретанови или епоксидни смоли. Покритието „течно стъкло“ не само предпазва боята от надраскване. Но и обновява външния вид на автомобила, възстановявайки блясъка на боядисването – цветът става по-наситен. Придава водоотблъскващи свойства – прах, мръсотия. Водни капчици се търкалят надолу, без да се разпространяват или залепват по третираната повърхност.

Обновява външния вид на автомобила

предотвратява избледняване на боята под въздействието на слънчевата ултравиолетова радиация.
Срокът на експлоатация на такива покрития се декларира от техните производители от една до няколко години.

Какъв тип защита на тялото да приложите за вашия автомобил, може да бъде посъветван от специалистите на автосервизните центрове Dakar след диагностициране на текущото състояние на боядисването. Окончателното решение, в зависимост от предпочитанията и финансовите възможности, винаги е ваше.