Покупка на автомобил

покупка на автомобил

Покупка на автомобил

Как да закупите употребявана кола, за да не останете разочаровани от покупката по-късно? Какво да проверите при закупуване на употребяван автомобил, върху какво да се съсредоточите. За да избегнете често срещани грешки и да направите правилния избор, ще разгледаме в тази статия. Какво да проверите при покупка на употребяван автомобил. Покупка на автомобил. Закупуване на употребяван автомобил – полезни съвети. Рискът да се сдобиете с не особено функционална кола, като похарчите много пари, пречи на мнозина да купуват употребявана кола. Междувременно, ако минимизирате неприятните изненади под формата на скрити дефекти и проблеми с документите, можете да си купите превозни средства в добро състояние, дори с ограничен бюджет. Закупуването на употребявана кола е препоръчително в различни случаи. Например, ако: няма достатъчно средства за нова кола и са необходими лични превозни средства. Искам да закупя модел от по-висок клас за същата сума.

Покупка на автомобил

Предпочитате да вземете автомобил в отлично състояние, облечен и оборудван с всичко необходимо, на цената на нов в основната конфигурация.
Във всеки случай целта е една и съща: да се купи възможно най-добрият вариант за минималната сума. А по-често цената е определящият фактор при избора. Най-скъпата част от автомобил, от състоянието на която зависи преди всичко остатъчната му стойност, е купето на автомобила. Ето защо, когато купувате употребяван автомобил, на целостта на частите на каросерията трябва да се обърне специално внимание. По време на предварителния преглед можете да откриете косвени признаци на ремонт след повреда. Наличие на зони, където сянката на боядисването се различава от останалия фон. Или се наблюдават неравномерни визуални изкривявания на отражението от лъскавата повърхност. Това са причини да разгледаме по-отблизо тези места.

Съвети при покупка на автомобил

Движещи се части – врати, капак, капак на багажника се отварят или затварят със забележима сила. Не прилягат плътно и имат неравномерна междина по периметъра. Леди от разхлабване на главите на болтовете, закрепващи навесите на движещи се части. Маркировката върху стъклата се извършва с посочване на годината на производство, което ще ви каже дали са заменени. Отворени или оцветени огнища на корозия в автомобил на възраст под 4-5 години. Диагностиката в сервиз при покупка на употребяван автомобил ще помогне да се идентифицират дори добре скрити дефекти. В град София тя е квалифицирана, с използване на специално оборудване, може да се извършва от майстори по ремонт на каросерии във всички автоцентрове. Двигател, трансмисия, шаси, интериор, електричество и електроника. Тестово малко пътуване с употребяван автомобил, преди да го купите, ще помогне да се идентифицират възможни неизправности на етапа на предварителната проверка.

Съвети при покупка на автомобил

Трябва да се обърне внимание на състоянието на интериора. Което ще разкаже много за интензивността на експлоатацията на автомобила и отношението на собственика към него. Таблото след включване на запалването и стартиране на двигателя – предупредителните знаци ще сигнализират за наличие на неизправности в различни системи. Тревожни звуци и вибрации, когато двигателят работи. Дръпване при набиране на скорост, скърца при завъртане с малък радиус, почукване по неравности. Отклонение от праволинейно движение встрани при спиране и шофиране по равен път. Като редувате електрическото оборудване, проверете неговата работоспособност. Неизправностите в електрониката обикновено се отразяват на сервизния екран на бордовия компютър. След извършване на цялостна диагностика преди закупуване на употребяван автомобил в един от сервизните центрове. Които са разположени във всички квартали на София.

Безопасен и сигурен начин за закупуване на употребяван автомобил

Можете да получите пълна картина на състоянието на автомобила. Това ще ви позволи да проведете обосновано договаряне с продавача и да получите намаление на цената. Със сума, която ще бъде достатъчна за отстраняване на неизправности. Можете да се запознаете с предложените опции на съответната страница на уебсайта, посветена на употребявани автомобили. Използвайте удобните филтри, за да изберете, марка и модел, година на производство и пробег, вид предаване. Вид гориво, мощност и обем на двигателя, ценови диапазон. Всички употребявани автомобили, които предлагаме, са в отлично състояние с доказана история, преминали са пълна диагностика и поддръжка. Възползвайте се от услугата за предпродажбено шофиране, за да оцените състоянието и нивото на комфорт. Висококачественото обслужване, плащането и документооборота в удобни условия ще ви позволят да направите приятна и изгодна покупка.