Платформа за пътна помощ

Ако кормилната система на подемно-транспортното средство не е повредена, тегленето му в сервиза може да се извърши с помощта на твърда връзка като теглич. Твърдият теглич е по-подходящ за тежки превозни средства, както и специално оборудване на шаси на камион. Като например смесители, автовишки, бетонпомпи и други. В допълнение към тежкотоварния и оборудван за всички случаи товарен автомобил, базиран на Мерцедес, има и други технически решения, базирани на пълноразмерни и среднотоварни камиони. Които ви позволяват бързо да оказвате помощ на обездвижени превозни средства. Платформа за пътна помощ. Няма да правим подробен преглед на всички модели, представени на българския автопарк за услуги за пътна помощ. Но ще се ограничим до изброяване на основните типове това оборудване, които могат да помогнат на камиони. От леки автомобил до тежкотоварни автомобили и микробуси.

Платформа за пътна помощ

Може би най-често срещаният тип е платформа за теглене на камион, оборудвана с хидравлична или електрическа лебедка. Най-често се среща на шасито на Ман, Мерцедес и Волво. От чуждестранни базови шасита в България са представени различни модели на исузо, Скания и редица други. Инсталираната върху платформата плъзгаща се лебедка се движи напречно. Поради което при товарене, местоположението на куката за теглене няма значение. Такова превозно средство е най-подходящо, ако се изисква помощ от малък камион, например в канавка. Друг често срещан тип е автомобил с кран. Често се допълва от счупена платформа и лебедка. Такъв теглещ камион е особено ценен в градски условия. Когато е необходимо да се премахне аварирало превозно средство от клас джип, било то пикап или товарен микробус. От пътното платно, заети от голям брой други превозни средства.

Камион за пътна помощ

Камион за теглене, оборудван с мощна вилица, предназначен за работа с машини с общо тегло от седем тона и повече. Е в състояние не само да репатрира превозни средства с повреди. Но и при необходимост да ги извади от ливадата или от калта с помощта на леедка. Най-често теглещите камиони са оборудвани с вилично устройство, което държи вдигания товар в хоризонтално положение. Теглещ камион с хидравлична платформа и лебедка е в състояние да репатрира оборудване с дължина до седем метра. Понякога такова оборудване е оборудвано и с подвижни крикове за позициониране. В случай че авариралото превозно средство има активирано заключване на колелата. Поразителен представител на този тип машини е теглещият камион Мерцедес на базата на Мерцедес Актрос с полезни размери на платформата с дължина от 7 метра и ширина от 2.55 метра. Този камион е оборудван и с лебедка с теглителна сила от 28 тона и товароносимост на вилицата от 10 тона.

Необходимост от пътна помощ

Платформа за пътна помощ. Както показва практиката, когато е необходима пътна помощ, репатрирането на камион се изисква много по-рядко. Последиците от повечето инциденти на пътя се решават след подходяща диагностика на неизправността и последващо отключване на автомобила. Или дори подмяна на един повреден предпазител. В същото време качеството на полевото обслужване, в допълнение към квалификацията на механиците. До голяма степен зависи от пълнотата на автомобила за техническа помощ с необходимото оборудване и инструменти. За да може колата да побере всичко необходимо, а също и да позволи на екип от специалисти от 2-5 души да се придвижват удобно вътре. Товарен или товаро-пътнически микробус най-често се използва като основа за такива превозни средства.

Мобилен автосервиз

Нека да разгледаме симулирано превозно средство за пътна помощ и да видим какво оборудване има там. Но първо, нека разгледаме самото тяло отвътре. Като правило вътрешното му пространство има обем не по-малък от три кубически метра. Той осигурява допълнително осветление за работа в тъмно, както и контакти и зарядно устройство. От лявата и дясната страна са фиксирани стелажи с модулен дизайн с кутии за инструменти. Кутиите едновременно имат фиксиране както в затворено, така и в отворено положение. Цялата тази икономия е прикрепена към армировките на каросерията, към стандартните вградени елементи и технологичните отвори. А подът на фургона е снабден с надеждно покритие. Нека да разгледаме самите кутии, на рафтовете и да оценим набора от инструменти. Като стандарт той включва автономно стартово устройство за стартиране на двигателя с разредена батерия, ключарски инструмент. Динамометричен ключ за колела, крик и устройства за диагностика на различни системи на автомобила.

Интегрирана система за безопасност

Също така, колата има интегрирана система за обезопасяване на товара. Която ви позволява сигурно да фиксирате колело или доста голям елемент, който трябва да бъде заменен. Често модерните сервизни превозни средства са оборудвани с оборудване за смяна на масло, компресор и автономен генератор. Тук можете да видите и оборудване за електрическо заваряване и монтажни работи, компресор с високо налягане, флекс с въртяща се основа и други устройства. Въпреки че съвременните превозни средства за пътна помощ се различават по отношение на оборудването. За всички без изключение принципът е един. Колкото е по-голямо оборудването им, толкова по-вероятно е да не се репатрира авариралия камион, който е свързан с значителни разходи. Между другото, услугите за техническа помощ идват навреме. Отдавна се използват мобилните автосервизи за бърз ремонт със специално оборудване за различни цели.

Платформа за пътна помощ

В крайна сметка много по-лесно е да извикате автомобил с екип от специалисти на строителна площадка. За да Ви ремонтират автомобила и да заменят повредени компоненти и възли на място. Отколкото да транспортирате, багер до сервизния отдел на компанията, което ще изисква материални разходи и ще доведе до загуба на време. Подобна е ситуацията и с търговския транспорт. Често товаренето и транспортирането на тежък камион до автосервиза е по-скъпо от действителните ремонтни дейности на пътя. Поради тази причина онези фирми, които се специализират в техническа помощ на пътя. Които могат да направят ремонтите възможно най-бързо, ще имат значително предимство пред конкуренцията. Въпреки че предимствата на разширената мрежа от сервизни центрове, разбира се, не са отменени. ще получи сериозно предимство пред конкурентите. Въпреки че предимствата на разширената мрежа от сервизни центрове, разбира се, не са много, ще получи сериозно предимство пред конкурентите.