мотокари и газокари

Тежкотоварни мотокари и газокари

В съвременните условия на практика във всяко голямо предприятие има нужда от разтоварване, товарене и преместване на големи или малки товари. Те включват фабрики в различни индустриални области от металургия до рафиниране на нефт. Пристанища, терминали за логистика на товари и така нататък. Тежкотоварните мотокари и газокари с висока товароносимост са универсално решение за такава работа. Гамата от тежкотоварни мотокари Коматсу е представена от мотокари с номинален капацитет от 6 до 25 тона и ви позволява да изберете най-подходящия мотокар за конкретни задачи. Безплатна оферта за закупуване на тежкотоварни мотокари, може да получите от компанията за внос на рециклирани мотокари в сайта на stelazhibg.com. Безупречното качество на Коматсу е в основата на надеждността и дълготрайността на мотокарите, осигурявайки непрекъсната безпроблемна работа при всякакви експлоатационни условия. Това е особено важно при експлоатация на товарачи в непрекъснати производствени предприятия, където всяко неочаквано спиране може да забави или, още по-лошо, да спре процеса.

Мотокари и газокари

Нивото на надеждност, несравнимо с други производители, заслужено потвърдено от много потребители през последните години. Няма да ви накара да се съмнявате в избора, направен в полза на товарача Коматсу. Много от технологиите, използвани в мотокарите, са заимствани от строителната техника на Коматсу. Гамата товарачи Коматсу е разделена на няколко серии, съчетаващи модели с различна товароносимост. Серията DX50 включва 6, 7 и 8 тона товарачи. Серията EX50 включва товарачи с товароподемност 10, 11,5, 13,5, 15, 16 тона. 20 и 25-тоновите товарачи от серия GX50 допълват гамата мотокари Коматсу. Товарачите от серия DX50 се задвижват от усъвършенстваните дизелови двигатели, които предлагат нисък разход на гориво и намалени емисии. Проектираната от Коматсу хидравлична система, използвана в сериите DX50 и EX50, е несравнима по производителност и ефективност.

Хидравлична помпа с променлив обем

Нейната особеност се състои в използването на хидравлична помпа с променлив обем и система за чувствителност на натоварване. В зависимост от която към задвижващите механизми се подава точно измерен поток на маслото. Тази система е по-ефективна от системите на зъбни помпи, като минимизира загубата на хидравлично масло, разумно използване на мощността на двигателя и икономията на гориво. Сериите EX50 и GX50 се задвижват от двигателя, който включва най-новите технологии на Коматсу. За подобряване на ефективността и намаляване на въздействието върху околната среда. Сред характеристиките на този двигател може да се отбележи горивна система Common Rail, уникална форма на горивната камера. Система за охлаждане на нагнетателния въздух преди влизане в цилиндрите. Чието използване позволява да се оптимизира процесът на изгаряне на горивото и да се намали разхода на гориво.

Товарачи с товароподемност 25 тона

Товарачите с товароподемност 20 и 25 тона използват хидравлична система с три вериги с отделни хидравлични помпи за повдигащия механизъм. Управление на волана и охлаждане на спирачния диск, осигуряващи отлична управляемост заедно с висока производителност и безпроблемна работа на повдигащия механизъм. Товарачите от цялата гама са оборудвани с автоматични трансмисии. Които осигуряват отлична маневреност и оптимална комбинация от динамични характеристики. Всички тежкотоварни мотокари имат дискови спирачки с течно охлаждане, които са затворени в запечатан корпус. Това увеличава техния експлоатационен живот до 10 000 часа. В същото време няма нужда от допълнителна поддръжка или подмяна на подложки, което намалява разходите за поддръжка по време на работа. Дизайнът на товарачите заслужава специално внимание. Високата твърдост на рамката, мачтата, предния и задния мост осигурява изключителна надеждност при всякакви условия. Рамката на товарачите от серия EX50 и GX50 използва монолитна дебела стоманена плоча.

Поддръжка комфорта на операторите

За да увеличи устойчивостта си на усукване по време на статично преместване и завиване на място. Или при движение по неравни пътни настилки. Секциите на подемната мачта са изработени от валцувана стоманена шина и имат висока якост и издръжливост. Добре обмисленото и удобно разположение на компонентите на товарача, които изискват периодична проверка. Значително опростява и ускорява процесите на проверка и поддръжка, като минимизира престоя. Поддържайки комфорта на операторите на работното място и намалявайки умората. Инженерите на Коматсу са измислили всеки елемент като, волан с малък диаметър ви позволява да работите удобно дори в малки пространства. Всички контролни устройства и контроли са разположени на места, удобни за оператора. Седалката може да се накланя и да се движи надлъжно. Всички товарачи са оборудвани с марков дизайн на окачена кабина. Кабината е отделена от шасито с амортисьорни стойки.

Мотокари и газокари

Окачването на двигателя и скоростната кутия върху рамата и карданния вал за предаване на въртящ момент. От скоростната кутия към задвижващия мост намаляват вибрациите на предния мост на мотокара. Което значително повишава комфорта и безопасността на оператора. Стандартно всички товарачи от серия GX50 са оборудвани със системата Komtrax. Която ви позволява да проследявате местоположението на оборудването, както и да получавате актуални параметри за работата на машината. Разход на гориво, време на работа и така нататък в реално време. Тази система е незаменима за оценка на ефективността от използването на технологията. Обобщавайки горното, могат да се подчертаят следните основни предимства на мотокарите Коматсу. Които ще помогнат на потребителите да вземат правилното решение при избора на мотокар с висока товароносимост. Ненадмината надеждност и издръжливост, висока производителност и технологичност, ниски оперативни разходи. Удобни и безопасни условия на работа за операторите.