Повреда на автомобила на пътя

За бързото разрешаване на проблеми, свързани с повреда на превозните средства по пътя има денонощни служби за техническа помощ. За броени часове или дори минути, специалисти с помощта на необходимото оборудване и инструменти ще отстранят неизправността и ако това не е възможно, те теглят колата до сервиз. Услугата за техническа помощ по пътя е много търсена в наше време, темпото на която е много бързо. Освен това, според статистиката, значителна част от проблемите, възникващи с автомобила, може да бъдат решени директно на място. Разбира се, при компетентна диагностика и като цяло висока квалификация на персонала за техническа поддръжка. Мобилна техническа помощ. Понякога обаче е достатъчен здрав кабел – в случай, че колата, да речем, е над страничната част на пътя поради лоши пътни условия. Много често срещан случай е пълното разреждане на акумулатора, което пречи на собственика да стартира двигателя и да продължи пътуването. Устройство, което прави възможно „запалването“ и презареждането на батерията, е налично за всяко превозно средство за спешна помощ, без изключение.

Мобилна техническа помощ

Точно като инструмента за монтиране на гуми. Приставките за него ви позволяват да сменяте колела и да ремонтирате гуми, където е необходимо. Друг компонент на задължителния авариен комплект е подаването на гориво. Което ще позволи на превозно средство, което се нуждае от помощ, да стигне до най-близката бензиностанция. Днес аварийните служби, опериращи на пътя, предлагат до три дузини различни видове работи, извършвани в „полеви условия“. Не са необичайни обаче ситуации, когато е невъзможно да се отстрани неизправността на място. Тогава колата трябва да бъде теглена до сервиз, който разполага с всичко необходимо за ремонт. За такива случаи се предоставят теглещи камиони с различни размери и оборудване. Някои от фирмите, специализирани в техническата поддръжка на пътищата, разполагат с превозни средства. Които ви позволяват да евакуирате дори нестандартни превозни средства – например специално оборудване. Мобилна техническа помощ.

Техническа помощ

Като пример разгледайте как работи системата за пътна помощ на Volvo. Според концепцията на производителя на Volvo Action Service, най-близката точка за спешни случаи на Volvo Trucks разположен на разстояние от телефонно обаждане. В самия регион, където е настъпила повредата, или в съседния. За автомобили извън страната функционира функцията VAS: чрез натискане на специален бутон можете да се свържете с международния център за техническа помощ. И да информирате координатора, за ситуацията – той ще бъде във връзка, докато проблемът бъде напълно разрешен. Координаторът – в България или в чужбина – насочва квалифициран механик с всички необходими инструменти към мястото, където се намира обездвижената кола. Мобилна техническа помощ. В допълнение към самия трактор или шасито аварийните служби на Volvo осигуряват и ремонт на ремаркета, асансьори и хладилни агрегати.

Авто сервизен център

Ако повредата изисква по-сериозен ремонт, механикът организира тегленето на автомобила до най-близкия сервизен център. Където специалисти своевременно ще извършат ремонтните дейности. Всичко в тази система за техническа помощ на известния производител е организирано оптимално, но има един нюанс. Специалистите от международния център за спешни случаи са координатор и след пристигането на механика на мястото на повредата. При спешни случаи, било то повреда или авария, по-логично е да се обърнете към най-голямата фирма. Които предлагат слуги на пазара по-дълго от останалите. Но това е идеално, но на практика изборът по правило варира в рамките на няколко компании, представени в региона.

Камион с подвижна платформа и лебедка

Ако след извикване на фирма за ремонт се окаже, че проблемът с обездвижената кола най-вероятно може да бъде разрешен на място. Мобилен автосервиз с екип от механици ще отидете там. След пристигането си на мястото те незабавно диагностицират неизправността и, ако е възможно, незабавно я отстраняват. Използвайки целия арсенал от инструменти за ремонт на пътищата, с които разполагат. Ако не е възможно незабавна помощ, механиците извикват теглещ автомобил, който да тегли колата до автосервиз. Ако кормилната система на подемно-транспортното средство не е повредена, тегленето му до автосервиза може да се извърши и на меко (с помощта на кабел) или твърдо (с помощта на неподвижни метални устройства) теглещо превозно средство. Твърдият теглич е по-подходяща за тежкотоварни автомобили, както и специално оборудване на шаси на камион, като миксери, автовишки, бетонови помпи и други. Може би най-често срещаният тип е платформа за теглене на камион, оборудвана с хидравлична или електрическа лебедка. Инсталираната върху тях плъзгаща лебедка се движи напречно, така че местоположението на теглещата кука няма значение при товарене. Такова превозно средство е най-подходящо, ако се изисква помощ от лек камион, например в канавка. Мобилна техническа помощ.