Кола под наем

кола под наем

Планиране на пътуване

Планирахте всичко, купихте самолетни билети, резервирахте хотелска стая. Закупихте застраховка и наехте кола през интернет. Куфарите са опаковани, всичко необходимо е на място, можете да отидете! Но нека за всеки случай разгледаме списъка с нещата, които трябва да имате със себе си, ако планирате да пътувате с кола. На път с кола под наем. Документи. Няма да ви напомняме за паспорти и застраховки, но трябва да говорите за шофьорска книжка отделно. Първо проверете датата на изтичане на вашите права. То трябва да е на възраст поне 1 година, в противен случай може да възникнат трудности в точката на вземане. И със сигурност няма да издадат кола за изтекла или временна лицензия. След това потърсете в интернет дали вашият лиценз на книжката е подходящ за шофиране на кола в държавата в която ще пътувате.

На път с кола под наем

Всичко необходимо за приятно пътуване. Смартфон, навигатор, зарядни устройства. На път с кола под наем. В пункта за коли под наем вероятно ще ви бъде предложено да наемете навигатор или да платите за използването му. Спестете пари, като вземете навигатора си от вкъщи или просто изтеглете подходящия софтуер на телефона си. И не забравяйте предварително, да изтеглете карти на необходимите зони, така че устройството да работи без интернет. Също така е важно да не забравяте зарядни устройства, които се свързват към запалка или имат USB конектор. Може би си струва да вземете и тире камера, особено ако се чувствате по-уверени зад волана с нея. Моля, имайте предвид, че в някои европейски страни, например в Германия, Австрия и Швеция, не се препоръчва използването на DVR – това не е незаконно, но не се насърчава.

При наемане на кола

Пари и кредитна карта с достатъчен лимит. Ако наемете кола, вероятно вече знаете, че за това ви е необходима кредитна карта с доста голям лимит. Факт е, че при наемането офисът за наемане ще блокира депозит по сметката, който е най-малко 1000 евро, но при всички случаи, няколко пъти по-високи от разходите за наемане на самата кола. И тази сума се отблокира само след като върнете колата (а понякога отнема и няколко дни). На път с кола под наем. Затова не забравяйте да вземете кредитна карта с лимит от поне 2000-3000 евро. Добре е да имате пари в брой и малка сума, особено ако планирате да използвате платени пътища или да спрете на бензиностанции. По този начин ще избегнете ненужни усложнения, ако машината за карти се окаже неработеща или терминалът временно няма връзка с банката.

Как да не скучаем по време на път

Подсигурете се дискове с музика или кабел за свързване на смартфон към радиото. Лесно е да скучаете на пътя, ако се налага да се движите дълго време. Разбира се, почти на всички автомобили под наем има инсталирано радио, но не е факт, че ще намерите радиостанция по ваш вкус. Ако планирате да пътувате до отдалечени градове, изборът може да бъде намален до един или два варианта. Затова е най-добре да вземете музиката си със себе си. И тъй като е трудно да се предскаже дали даден автомобил ще има четец на дискове, по-добре е да вземете както дискове, така и смартфон със изтеглена музика. Ако имате преносим високоговорител, чудесно – вземете го и всички въпроси веднага ще бъдат решени.

Как да не скучаем по време на път

Храна и вода + малка хладилна чанта. Винаги трябва да имате чиста бутилирана вода в чантата си – тя може както да утоли жаждата ви, така и да измие ръцете ви. Сандвичи, зеленчуци, плодове или някакви закуски няма да са излишни. И ако е възможно, вземете малка торбичка, за да не простудите. Не е необходимо да вземате пълноценен автохладилник, торбичките със стени, облицовани със специално фолио, често са достатъчни, за да не се влоши храната по време на няколко часа пътуване.

Комплект за първа помощ

Комплект за първа помощ
Със сигурност във всеки случай ще го вземете със себе си на пътуване, но напомнянето няма да е излишно. Не забравяйте да вземете анестетик, антипиретик, сорбент, антихистамин, лекарства срещу болест на движението, мокри кърпички, местни дезинфектанти, бинтове и пластири. На път с кола под наем. Ако вие или някой от пътниците приемате специфични лекарства, също е важно да не ги забравяте. Може да е трудно или дори невъзможно да ги купите на място.
Предмети по избор, за да улесните пътуването си. Какво друго трябва да има в колата. Когато наемате кола, проверете дали в багажника има следните елемент. Пожарогасител,кабел, предупредителен триъгълник, резервна гума.

Комплект за първа помощ

Пътуването с кола ще стане несравнимо по-удобно, ако носите със себе си удобни дрехи и обувкr. Например мек анцунг и маратонки. Малки възглавници и одеяла за пътници също ще ви бъдат полезни, особено ако пътувате с деца. Ако пътувате до гореща слънчева страна, запасете се предварително със специален слой върху предното стъкло. Той е инсталиран по време на паркиране. Изработена е от материал с отразяваща повърхност, което прави машината по-малко гореща.