Как да изберем автосервиз

как да изберем автосервиз

Официален автомобилен сервиз

Трябва да ремонтирате автомобила и за това трябва да изберете подходящ автосервиз. Желателно е работата да приключи в срок, с високо качество и не прекомерни цени. Да вървим по ред. Какви видове автомобилни услуги има? Всички автомобилни услуги са разделени на три вида- „официален“, „неофициален“ и „гараж“. Официален автомобилен сервиз работи с официален дилър на автомобили. За него производителят на вашата машина препоръчва да се свърже относно всякакви въпроси. Тук можете също да поправите нещо в гаранция или да го замените, ако повредата е попаднала в така наречената кампания за изземване . Как да изберем автосервиз. Всяка друга автомобилна служба, която няма официални връзки с автомобилния производител, се нарича неофициална.

Как да изберем автосервиз

Всъщност гаражът е автосервиз, който работи незаконно и често в обикновени гаражи. Кой е по-добър? Няма еднозначен отговор на този въпрос. Всеки от тях има свои плюсове и минуси. Как да изберем автосервиз. Официалният сервиз работи съгласно технологиите, предписани от производителя, а ремонтът се извършва от сертифициран персонал. В случай на обикновен ремонт в такава услуга, те с готовност ще подменят цялостния възел, което увеличава шансовете работата. И самите части да бъдат с високо качество. Основният проблем на подобни услуги днес се крие в компетентността на служителите. Неофициалната служба също използва технологиите за ремонт и поддръжка, предписани от производителя. Въпреки че най-често той прави това чрез самостоятелно получаване на технологични карти, инструментална екипировка и резервни части. Такава услуга, в борбата за клиент, може да си позволи да се задълбочи в проблема на собственика на автомобила. Най-добрите са високо специализирани услуги. Как да изберем автосервиз. Такива работилници могат да ремонтират, например, само автоматични скоростни кутии, климатици или сервоуправление. Към тях се обръщат официалните и гаражните служби в особено трудни случаи. Недостатъкът на такава работилница е, че цените могат да бъдат доста високи.

Нелицензиран автосервиз

Автосервизът – гараж често се организира от опитен автомобилен механик. Тъй като той работи незаконно и не може, например, да рекламира. Единственият актив на такъв майстор е добрата рецензия от уста на уста и клиентска база. Затова той бързо разбира проблемите на клиента и се грижи за неговата репутация. Как да изберем автосервиз. Всички недостатъци на такава услуга се дължат преди всичко на факта, че услугата се предоставя незаконно, което означава, че в случай на сериозен конфликт няма да бъде възможно да се разреши по официален начин. В крайна сметка основният критерий за качеството на всяка услуга, независимо дали е официална или подземна, ще бъде нейната репутация и препоръките на клиентите. И как да разберем репутацията на услугата? Най-лесният начин е да попитате по-опитни собственици на автомобили сред познатите си. В този случай, както знаете, по-добре от една добра препоръка може да бъде само много добри препоръки.

Къде е по евтино

Дилърството има най-високи цени, неофициалното най-вероятно ще има по-ниски цени, а услугите на гаражен майстор ще бъдат най-евтините. В официалната служба при изчисляване на разходите за ремонт се вземат предвид така наречените стандартни часове, резервни части и работно време. В същото време броят на часовете, необходими за конкретна операция, се определя от производителя на автомобили. Но цената на час вече е определена от самата услуга и може да се различава значително при различните дилъри на една и съща марка. Освен това именно плащането за тези часове съставлява по-голямата част от приходите от услугата. Така че те често се опитват да включат максималния брой артикули в работната поръчка, включително например премахване и инсталиране на палета или „смазване на закрепването болтове. Неофициална услуга изчислява и разходите въз основа на стандартните часове. Но той самият може да зададе броя на часовете, необходими за ремонт и има право да използва по-евтини аналози на оригинални резервни части, което също ще повлияе на крайната цена на ремонта.