Избор на автосервиз

избор на автосервиз

Услуги в автосервиз

Както показва практиката, услугите за авторемонт са за предпочитане пред само ремонтирането. Единственият недостатък е, че трябва да платите, за да свършите работата. Ползите са за вас. Бързина и високо качество на извършената работа. Няма нужда да търсите резервни части, те се предлагат в повечето сервизи. Работа до вечерта, удобно е да оставите колата за ремонт след работа. Избор на автосервиз. Вулканизацията и автоматичното балансиране на колелата, настройването на горивната система у дома без скъпо оборудване е невъзможно. а и купуването й за пълна поддръжка на автомобила може да не се изплати. Осигуряване на отстъпки за редовни клиенти. Познаването на спецификата на редовния клиентски автомобил намалява времето за обслужване, подобрява качеството на работа. Как да изберем автосервиз. Познат механик може да държи гумите на автомобила на клиента, да ги монтира със значителна отстъпка или без да начислява такса за работата.

Избор на автосервиз

Местоположението играе важна роля. Автосервизът, разположен извън града, има големи площи, възможност за поставяне на повече оборудване. Съответно качеството се увеличава, времето за изпълнение се намалява и разходите намаляват. Важен фактор е разстоянието от натоварените магистрали. Колкото по-близо до магистралата, толкова по-висок е наемът, цената на парцела. Тъй като услугата трябва да работи за изплащане за известно време, цената на предоставяните услуги е по-висока. Отварянето на автосервиз далеч от магистралата струва 5 или повече пъти по-евтино, те са по-малко контролирани. Ниски цени, ниско качество на услугите. Според правния статус автосервизите се разделят на дилъри, частни, самостоятелно заети специалисти. Как да изберем автосервиз.

Официални автосервизи

Официалните дилърски сервизи предлагат висококачествена работа. Осигуряват гаранция за услуги, винаги има оригинални резервни части. Най-висока цена на доставка на услугата. Не е изгодно да кандидатствате за технически преглед, подмяна на гуми и отстраняване на неизправности. Полезно в случай на неизправности на бордовата електроника, за настройка на двигателя и горивната система. По-добре е собствениците на превозни средства с ексклузивни модели да се занимават само с официални автосервизи. За гаранционно обслужване това е единствената възможност. Как да изберем автосервиз.
Частни технически центрове. Цените са по-ниски от официалните, високо качество на работа, обхватът на ремонтните дейности е фокусиран върху общи марки автомобили. Предвидена е и гаранция. Резервните части се предлагат оригинални и аналози.

Автосервизи

Самостоятелно заети професионалисти или така наречените гаражи. Като правило те работят по препоръка, ниски цени. Качеството на работа зависи от специализацията на механика. Избор на автосервиз. Препоръчително е да се свържете по въпроси, които са профилната специализация на механик или собствениците на употребявани домашни автомобили. Как да изберем автосервиз. Добрият автосервиз трябва да има база данни за клиенти. Предоставяне на гаранция за услуги с минимум резервации. Свършете работата навреме, ако по някаква причина срокът е пропуснат – специалистът трябва предварително да уведоми клиента. Обявява окончателните разходи за работа след диагностика. Отказват да изпълняват работа в случай на несигурност относно положителен резултат. Да провежда периодични промоции, отстъпки, да предоставя програма за лоялност, да предоставя услуги на кредит. Да имат собствен уебсайт, информацията за който се актуализира поне 2 пъти седмично. Специалистът не трябва да налага услуги, които не са необходими на клиента в момента. Натрапчивата реклама на техните услуги показва, че автосервизът преживява трудни времена. Персоналът трябва да даде подробни отговори на въпроси. Не прекалявайте обаче с конкретна терминология.