Електрически автомобили

Електрически автомобили

Плюсове и минуси на електрически автомобили

Продажбите на електрически автомобили през 2020 г. са нараснали с 51% в сравнение с предходната година. Което означава, че индустрията активно расте и се развива. Решихме да подчертаем основните плюсове и минуси на закупуването на електрическа кола през следващата година. Плюсове за околната среда. Изгорелите газове замърсяват атмосферата – всеки знае. Освен това бензиновите и дизеловите двигатели създават парников ефект върху повърхността на Земята. Използването на електрически превозни средства не предполага такива проблеми. Което значително влияе върху опазването на околната среда. Отрицателното въздействие на електрическите автомобили върху околната среда е нула процента. Без данъци върху електрически автомобили. Бензиностанциите инсталират станции за зареждане на електрически превозни средства. Разбира се, те не се зареждат толкова бързо, колкото специализираните, но можете лесно и без проблеми да презаредите малко до вашата дестинация. Електрически автомобили. Зареждането с гориво може да бъде проследено чрез приложението PlugShare.

Електрически автомобили

Ефективност на използване. Електрическата кола може да се зарежда от обикновен контакт 220 V. Нека да разгледаме средния бюджет за използване на автомобил, използвайки бюджетния Nissan Leaf като пример. С мощност на двигателя от 80 kW (109 к.с.), електрическият автомобил има литиево-йонна батерия с капацитет 24 kW / h. Което дава среден резерв на мощност от 128,4 км годишно. Изчислихме консумацията на електроенергия на 160 км през лятото и 100 км през зимата. С внимателно, тихо шофиране през лятото и свързване на отопляеми седалки и климатик през зимата. Среден разход годишно – 5, 35 км на 1 kW. В същото време не е необходимо да се прави скъпа поддръжка, тъй като единственото нещо, което трябва систематично да се сменя в електрическа кола, е маслото в скоростната кутия.

Недостатък на електромобил

Електрически автомобили. Висока цена на ново електрическо превозно средство. Електрически автомобили. Основният недостатък на закупуването на електрическа кола беше и си остава цената. Липса на домашна инфраструктура за бързо зареждане. Често срещаният въпрос е колко бързо се зареждат електрическите автомобили? Ако приблизително, тогава можете да разделите капацитета на батерията на мощността на зарядното устройство. И да извадите около 10% за загуби по време на процеса на зареждане. Използвайки домашен контакт 220 V (около 3 kW), времето за зареждане на новия Nissan Leaf ще бъде 13 часа. Станциите за зареждане на домашните стени са около 7 kW, което не намалява значително времето за пълно зареждане. Но добрата новина е, че индустрията се развива, така че зарядни станции с мощност 50 kW. Скоро ще бъдат на разположение за обикновените шофьори. На такава станция може да зареди батерия от 24 kWh за 40 минути до 80%.

Невъзможност за дълги разстояния

Невъзможност за пътуване на дълги разстояния. Поради слабо развитата инфраструктура на зарядните станции за електрически превозни средства по магистралите. В рамките на България е доста трудно за собствениците на електрически автомобили да се движат из страната на разстояния, по-дълги от средния обхват от 150-200 км. Броят на станциите за бързо зареждане на електрически автомобили се увеличава всяка година. Търсенето на самите електрически автомобили нараства, така че до 2030 г. може да се предвиди доста бърз растеж на индустрията. Веднага след като инфраструктурата в България позволи на собствениците на електрически превозни средства да пътуват на големи разстояния. Очакваме увеличаване на обема на продажбите и почти пълен преход на жителите на мегаполиси към този екологичен вид транспорт.