Диагностика на автомобил

диагностика на автомобил

Как се появиха компютрите в автомобила

Съвременните автомобили са много по-натъпкани с електроника от преди, но бордовият компютър не е толкова ново изобретение. Както се оказа, още през 70-те години се наложи да се следи състоянието на автомобилите, или по-скоро емисиите на вредни съединения в атмосферата. По този начин е създадена бордовата диагностична система, която е стандартна за всеки автомобил, произведен след 1988 г. Тази система се превърна в по-унифициран OBDII , който се нарича EOBD в Европа. Това дава възможност да се проверяват данните на превозното средство с един и същ инструмент за всички марки и модели. Компютърна диагностика на автомобил. Свързването на лаптоп или диагностичен таблет със специален софтуер към бордовия компютър. Ще ви позволява бързо да оцените техническото състояние и точно да докладвате къде трябва да бъде разрешен проблемът.

Компютърна диагностика на автомобил

Диагностика на електромеханични повреди. Компютърната диагностика ви позволява да определите какво не е наред с автомобила. И то без да е необходимо да го разглобявате. Това е бърз и лесен начин, при условие че разполагате с правилния хардуер и софтуер. Всичко, което трябва да направите, е да свържете вашия лаптоп или таблет към универсалния DLC конектор. Но дали е толкова просто? Много хора са готови да предприемат такива действия сами и въпреки единния код за грешка не е толкова лесно да се открие причината за неизправността. Четенето на кода за грешка не е всичко, трябва да имате известни знания и опит. Необходими за точното определяне на това кой компонент е неуспешен. Компютърна диагностика на автомобил. Правилното тълкуване на грешките е ключът към ремонта, така че е най-добре да разчитате на професионалисти. Те могат не само да диагностицират електромеханични повреди. Но и да проверяват сензори за двигател и тяло, както и извършване на дребни ремонти, необходими за коригиране на грешката.

Компютърна диагностика кога е необходима

Кога е необходимо да се извърши компютърна диагностика? Посещението на сервиза за компютърна диагностика е незаменимо, ако индикаторът „Check Engine“ на таблото е включен. Невзрачната оранжева икона на двигателя причинява сърцебиене и студена пот на гърба на много хора. Това съобщение наистина може да означава много. Защото веднага щом се появи, то само показва някаква аномалия. Ако индикаторът не изгасне след известно време или, което е още по-лошо, се зачерви, тогава е необходимо посещение на автосервиз за диагностика. Също така си струва да се свържете със специалист, когато колата издава странни звуци по време на шофиране. Диагностичната помощ ще бъде безценна, когато планирате да закупите употребяван автомобил, а бързото свързване на лаптоп към бордовия компютър ще открие всички неизправности предварително, което често спестява пари.