денонощна техническа помощ

Денонощна пътна помощ

За бързо разрешаване на проблеми, свързани с повреда на превозните средства по пътя, в повечето региони на страната има денонощни служби за техническа помощ. За броени часове или дори минути техни специалисти с помощта на необходимото оборудване и инструменти ще отстранят неизправността. И ако това не е възможно, ще изтеглят автомобиа до сервиза. Услугата за денонощна техническа помощ по пътя е много търсена в наше време, темпото на което е много бързо. Освен това, според статистиката, значителна част от проблемите, възникващи с автомобила, може да бъдат решени директно на място. Разбира се, при компетентна диагностика и като цяло висока квалификация на персонала за техническа поддръжка. Понякога обаче е достатъчно да има здраво въже в случай, че автомобила е над страничната част на пътя поради лоши пътни условия.

Денонощна техническа помощ

Много често срещан случай е пълното разреждане на акумулатора, което пречи на собственика да стартира двигателя и да продължи пътуването. Устройство, което прави възможно запалването на двигателя и зареждането на акумулатора, е налично за всяко аварийно превозно средство, без изключение. Точно като инструмента за монтиране на гуми. Приставките за него ви позволяват да сменяте колела и да ремонтирате гуми, където е необходимо. Друг компонент на задължителния авариен комплект е подаването на гориво. Което ще позволи на превозното средство, което се нуждае от помощ, да стигне до най-близката бензиностанция. Днес аварийните служби, опериращи на пътя, предлагат до три дузини различни видове работи, извършвани на полеви условия. Не са необичайни обаче ситуации, когато е невъзможно да се отстрани неизправността на място. И след това автомобилът трябва да бъде изтеглен до сервиз, който разполага с всичко необходимо за ремонт.

Превоз на специално оборудване

Денонощна техническа помощ. За такива случаи се осигуряват теглещи камиони с различни размери и оборудване. Някои от фирмите за пътна помощ, специализирани в техническата поддръжка по пътищата. Разполагат с превозни средства, които ви позволяват да превозите дори нестандартни превозни средства – например специално оборудване. Но относно техниката, предназначена за тези цели – малко по-късно. Междувременно помислете за опцията, при която аварирал по пътя камион, независимо дали е в градски условия или на магистрала. Има право да използва застраховка, тъй като по-голямата част от оборудването на известни фирми има мрежа от специализирани сервизни центрове в България. Като пример разгледайте как работи системата на фирмата за пътна помощ Албена Експрес. Според концепцията на Албена Експрес, най-близката точка за спешни случаи е разположен на разстояние от едно телефонно обаждане.

Пътна помощ за чужбина

За автомобили извън страната функционира функцията ADAC. Чрез натискане на специален бутон който е поставен в телефонен абонат на всеки 3 километра на магистралата, можете да се свържете с центъра за международна техническа помощ. И да информирате координатора, който говори всички езици, за възникналата ситуация. Той ще Ви бъде във връзка, докато проблемът бъде напълно разрешен. Координаторът в България или в чужбина ще насочи квалифициран механик с всички необходими инструменти към мястото, където се намирате. В допълнение към самия автомобил, аварийните служби осигуряват и ремонт на ремаркета и хладилни агрегати. Ако повредата изисква по-сериозен ремонт, механикът организира изтеглянето на автомобила до най-близкия сервизен център. Чиито специалисти своевременно ще извършат ремонтните дейности. Ако автомобилът или ремаркето не могат да бъдат ремонтирани навреме, за да спазят графика за транспорт. Координаторът на техническата помощ ще ви помогне да наемете хотел или мотел.

Система за техническа помощ

Всичко в тази система за техническа помощ на известния производител е организирано оптимално. Но има едно предупреждение: специалистите от международния център за спешни случаи са координатори. И след пристигането на механика на мястото на повредата, със сигурност ще попита дали имате застраховка за безплатна пътна помощ. Но в крайна сметка по пътищата на страната се движат камиони от няколко десетки марки от цял ​​свят. И не всеки автомобилен производител разполага със същата обширна мрежа от мобилни пунктове за пътна помощ и автосервиз у нас като Албена Експрес. В този случай трябва да се обадите на една от най-големите специализирани служби за пътна помощ в България. Те започнаха да се създават в средата на деветдесетте години на миналия век, а днес в страната има десетки. При извънредна ситуация, било то повреда или авария, по-логично е да се обърнем към най-голямата фирма за подобни услуги на пазара. Но това е идеално, но на практика изборът по правило варира в рамките на няколко компании, представени в региона. Сред тях могат да бъдат както национални оператори, така и други компании за пътна помощ.

Денонощна пътна помощ

Например, Албена Експрес, която е специализирана основно в обслужването на европейски камиони, е представена в Софийска област и цялата страна, включително и в целия Европейски съюз. Автосервизите и пунктовете за продажба на резервни части на тази компания се намират в седем града на страната. Варна, Русе, Пловдив, Видин, Бургас, София и Плевен. По този начин, тръгвайки по маршрута, да речем, София – Варна, полезно е да запазите номерата за контакт на тази компания. Която предлага широка гама от услуги за големи превозни средства. Сред тях и спешна денонощна техническа помощ на пътя, изтегляне от канавка и смяна на гума, репатриране на камиони. Включително метода на частично натоварване в случай на неизправност на кормилния механизъм. Както и репатриране на автобуси. Ако след обаждане до регионалния диспечер на компанията в София, се окаже че проблемът с авариралия автомобил или камион най-вероятно може да бъде решен на място. Мобилен автосервиз с екип от механици ще веднага отидете там. Компанията разполага с достатъчно ресурси за изтегляне на автомобили и камиони.

Денонощна техническа помощ

Тази мощна техника е способна да тегли тежки превозни средства в аварийно състояние. Било то шаси с фургон, самосвал, автобус, ремарке, осигурявайки транспортна безопасност благодарение на надеждни устройства за захващане и заключване. Албена Експрес използва автомобилите Мерцедес като теглещи камиони с разположение на колелата 8×4 и двигател с мощност 520 конски сили. Всяко от тези превозни средства е оборудвано с теглещи устройства и е в състояние да транспортира камион с общо тегло до 70 тона. Чрез частично натоварване с помощта на лебедка с теглителна сила от 15 до 30 тона. Хидравличният механизъм позволява частично натоварване на камиона върху товарната вилица с предната или задната ос. Като по този начин обслужващите части на транспортирания камион участват по време на транспортирането. Този метод на теглене е единственият приемлив за превозни средства с блокирало управление. Освен това мощните хидравлични лебедки вършат отлична работа по изваждането на камиона от канавката.