Автоматична система за паркиране

автоматична система за паркиране

Автоматична система за паркиране

Жителите на мегаполисите често трябва да паркират колата си по няколко пъти на ден в тесни условия. Решението е просто – купете автоматично паркиране. Автоматична система за паркиране. Автоматизацията на тази операция спасява водача от излишни притеснения и елиминира риска от увреждане на тялото по небрежност. Как работи системата за автоматично паркиране и доколко ефективна е тази статия. Принципът на автоматичната система за паркиране. Според статистиката на застрахователните компании и надзора на майсторите за ремонт на автомобили, небрежното паркиране е доста често срещана причина за леки и средни щети на автомобил. Главно засегнати, предни и задни брони, крила, врати, външни огледала. Както се шегуват инструкторите по шофьорско училище, съвсем просто е да се научите да паркирате сами в тесни условия. Избирате по-скъпа седалка между автомобилите и научавате.

Автоматична система за паркиране

Потребителското търсене стимулира производителите да прилагат широко системите за паркиране на автомобили в новите серийни модели. Това не е маркетингов ход на автомобилните производители, а иновация, която е полезна в много отношения, водеща до намаляване на инцидентите по пътищата, дворовете и паркингите, като в допълнение позволява да се увеличи плътността на запълване на паркинги в контекста на общ градски дефицит на парко места. Устройство за автоматична система за паркиране на автомобили. Устройствата за автопилот на автомобили, които се разработват активно в момента, работят на подобни принципи. Отделните компоненти на автоматичното паркиране могат да се различават при различните производители, но като цяло структурата е следната. набор от ултразвукови сензори, които сканират околното пространство.

Автоматична система за паркиране

Електронен блок за обработка и контрол на информацията. Изпълнителни устройства, влияещи на превозните средства. средства за двупосочна комуникация с водача. По команда Паркиране бордовият компютър, използвайки електро механични задвижвания, управлява отделни блокове на автомобила. Двигател – старт/стоп, газ. Кормилно управление – маневрираща траектория. Превключване на предавките – посока на движение. Спирачки – спирайте пред препятствие, ръчна спирачка. Също така, в точното време, съответната светлинна аларма се включва и, ако е необходимо, за да се намалят страничните размери, външните огледала за обратно виждане се сгъват. Предимствата на паркирането на автомобили. За перпендикулярно паркиране е достатъчен надзор с 80 см повече от общия размер на автомобила, а за паралелно паркиране – един метър. Освен това системата за паркиране на автомобили ще помогне и при напускане на пролуката.

Автоматична система за паркиране

Между съседните автомобили, чиято дължина е само 70 см по-голяма от размера на самата кола. Водачът може да слезе от колата и отдалечено да издаде команда, а компютърът самостоятелно ще паркира колата перпендикулярно, дори на много тясно място, където няма достатъчно място за отваряне на вратата. По този начин се постига максимална плътност на поставяне на автомобили, което е много важно в повечето съвременни градски райони. Системата за паралелно паркиране има уменията, които могат да направят само истинските помощници при шофиране. Незабавно определя дали има достатъчно място за настаняване на машината. Компютърът изисква минимум свободно пространство, което е извън обсега на повечето обикновени драйвери. бързата, прецизна маневра в една стъпка отнема минимум време и не забавя потока от автомобили, следващи отзад в същата лента.

Автоматична система за паркиране

Щетите по небрежност са изключени. В допълнение, същите системи за засичане на препятствия се използват. За да се избегнат сблъсъци при шофиране и маневриране в тесни условия на гъсто градско развитие. Шофьорът може да използва напълно автоматичен режим на паркиране или да поеме контрола върху някои от функциите. В същото време системата контролира траекторията на движение, разстоянието до препятствията и дава информация на дисплея, дублирайки се с гласови съобщения. Много е удобно да използвате тази възможност за обучение. Това помага на начинаещите шофьори да се научат как да избират оптималната последователност от действия и се застраховат срещу извършването на грешни маневри и сблъсъци. Автоматична система за паркиране SPAS. Smart Parking Assist System SPAS е интелигентна автоматична система за паркиране.

Автоматична система за паркиране

KIA на Sorento Prime , Optima , Sportage и други модели. Да ви помогне да намерите място на паркинга. Самостоятелно ще избере оптималната траектория. Внимателно паркирайте колата. По време на шофиране SPAS сканира околното пространство с радари, изградени по периметъра на тялото, определяйки местоположението на всички видове препятствия. Когато скоростта падне под 20 км / ч, се активира режимът за търсене на свободно място за паркиране, показващ ситуацията на монитора в схематична форма. Дилъри „DAKAR“ са официален дилър на KIA. Предоставяме на нашите клиенти възможност да оценят шофирането и комфорта на шофиране на избрания модел, преди да го закупят. Запишете се за пробно шофиране, като посочите удобно време за вас. От авто къща можете да закупите KIA с автоматично паркиране на изгодна цена от производителя.