Автоматична настройка

Как да подобрим автомобила

Настройката може да бъде допустима и опасна – зависи от нейното качество и обем. Ако моделът на автомобила е сравнително нов и все още се произвежда, външната настройка е значително ограничена. Как да подобрим автомобила, без да навредим на
характеристиките му? полза или вреда. След като започнете да настройвате колата си, е много трудно да спрете. В резултат на това колата става неузнаваема, което изглежда много странно отвън. Допълнителните функции трябва да бъдат умерени и си струва да инсталирате само тези, които наистина са необходими и изчислени за вашия модел. И ако шофьорът се притеснява, че колата му не се отличава достатъчно от останалите, можете безспорно да следвате правилата за шофиране. Това определено ще добави оригиналност. Тунингът на автомобили обаче остава популярна функция. Това е процесът на технически и външни промени на автомобила, за да го персонализирате за собственика и да го направите максимално удобен.

Автоматична настройка

Настройката е всичко, което първоначално не е било инсталирано в колата. Така се оказва, че почти всички автомобили, които виждаме на пътя, са настроени. Това може да са не ваши собствени джанти, оцветени в стъкло или монтирани газови бутилки. Собственикът контролира мащаба на промените. Помислете кога настройката е подобрение и кога прави шофирането опасно. Настройката е разделена на приемлива и опасна. Допустима настройка. По-често това е безобидна метаморфоза, която прави пътуването удобно за водача и пътниците. Например това може да бъде инсталирането на допълнителни източници на светлина в колата, нова аудио система, подлакътници или навигация. Техническите регламенти забраняват смяната на органите за управление на возилото, волана и други важни части.

Външни подобрения на автомобила

Що се отнася до външната настройка, тя зависи от новостта на автомобила. Ако колата е стара и вече не се произвежда, собственикът има повече свобода по отношение на външни промени. Можете да актуализирате външния вид на автомобила, да промените дизайна, да инсталирате осветително оборудване от друг модел. Остава въпросът за естетиката на подобна настройка, но това е въпрос на вкус. Ако моделът на автомобила е сравнително нов и все още се произвежда, външната настройка е значително ограничена. По-лесно е да се каже какво може да се промени. Собственикът може леко да промени размера на гумите или джантите, да регулира височината на колата. Ако планирате да залепите част от тялото с филм, размерът му не трябва да надвишава 30% от повърхността на тялото. Значителните промени в дизайна изискват в някои случаи разрешение от пътната полиция, а понякога и промени в сертифицирането.

Чип тунинг

Поразителни, са чип тунинг. Това е качествена промяна в техническите характеристики на машината, а именно подобряване на работата на двигателя. Това трябва да прави само професионалист. Опасен тунинг намесата в процеса на шофиране е опасна. Подобна настройка няма да добави сериозно удобство при шофиране, но рискът се увеличава. Промяната на дизайна на волана, инсталирането на усилватели може да накара автомобила да излезе извън контрол. Също така, нестандартните дизайни най-често се оказват травматични и особено опасни по време на произшествие. Друга част от механизма, която не трябва да се подменя, е спирачната система. Това може да доведе до промяна в баланса на спирачните сили и машината става трудна за управление. На опасни участъци от пътя рискът от инциденти ще се увеличи значително.